Jag har fått ett förstahandskontrakt!

Veckohoroskop - vecka 05
Solförmörkelsen den 26:e faller på Jupiter i ditt tecken, något som för med sig ett euforiskt budskap om hopp inför framtiden. Efter en svår period, kommer välsignelser in i ditt liv på många olika plan.

Den här veckan började som vilken vecka som helst, men har slutat som en mycket speciell vecka. En ny period i mitt liv. Jaaaaa! Jag har fått en ny lägenhet!!!! Jag är så glad och det känns som en stor sten i mitt liv äntligen är på väg bort. Jag ska flytta in i en tvåa på 59 kvadrat!!! Det är så galet och jag känner mig så glad. Ett sovrum, ett vardagsrum, ett riktigt kök, ett badrum, en balkong, en walkincloset plus 6 garderober... ooh! På måndag skriver jag kontrakt och får nycklarna, känns helt sjukt. ÄNTLIGEN!


Lägenheten låg ute i 2 dagar på bostadsförmedlingen och jag hade plats 18. I fredags var jag på visning klockan 10 på morgonen och hyresvärden sa att de bara kommer ge lägenheten till de som har vart på visningen, vilket var till fördel för mig. När jag åkte därifrån var det tre personer framför mig, som hade vart på visningen. Jag räknade ut att jag skulle ha ganska bra chanser att få den. Man skulle bestämma sig till måndagen 11,30, så jag gick hela helgen och väntade... När måndagen väl kom gick jag med telefonen på mig jobbet, kollade på den hela tiden men ingen ringde. Det blev tisdag och ingen ringde, men lägenhet låg fortfarande kvar på min förstasida. På lunchen ringde jag upp bostadsförmedlingen och hon i växeln svarade med att jag var på plats 2 (precis som lägenheten jag kollade på i bagarmossen) och jag svarade med ett FAN. Hon skrattade och sa; Det där kom från hjärtat va? Hon visste inte varför det inte hade hänt något med lägenhet, dvs att det blivit något förslag till hyresvärd med person 1. Jag la på och kände att nu blir jag tvåa igen.

Det blev onsdag och det hade inte hänt något med lägenheten på hemsidan, så jag blev irriterad över att det nu hade gått två dygn sen man skulle svara och ingenting hade hänt. Jag ringde upp bostadsförmedlingen och skulle få prata med handläggaren för just denna lägenhet, kom till en kö och råkade bli bortkopplad. Jag ringde upp igen och hon i växeln krånglade lite och jag blev lite frusterade och sa: Koppla mig bara till den där kön! Jag fick äntligen tag i handläggaren och frågade varför det inte hade hänt någonting med lägenheten och att jag var väldigt intresserad! Hon berättade att hon inte fått tag i person 1, men skulle prova en gång till annars skulle hon ringa tillbaka till mig. Hon började prata om att jag skulle faxa in mina inkomstuppgifter och så, det kändes bra. :) Jag gick ut och jobbade med telefonen i fickan och efter ca 45 minuter såg jag ett missat samtal, sprang in mot kontoret och mötte Peter i dörren med jourtelefon och samtidigt säger han i telefonen; "Ah, då blir hon nog glad" Jag fick åter igen prata med handläggaren, som bad mig att faxa in anställningsbevis med inkomstuppgifter, men samtidigt var hon tvungen och skriva att hon inte hade fått tag i person 1. Jag ringde till vårt huvudkontor för att få fram ett inkomstpapper, men då var vår löneassistent på möte och lunch, väldigt frusterande kan jag lova! Klockan 13,10 var hon tillbaka och sa först när jag ringde att de helst vill att vi ringer en dag innan om vi ska ha inkomstpapper, men jag sa att det var snabba puckar och hon fixade det på en halvtimme.

Hon faxade iväg mina papper till hyresvärden och när jag nu loggade in på bostadsförmedlingens hemsida, stod jag fortfaranade på plats 2. Även om jag var glad, kunde jag inte ta ut segern helt. När jag gick hem vid fyra på eftermiddagen så loggade jag in igen och nu stod det att jag var på plats 1!!! På torsdagen ringde handläggaren på bostadsförmedlingen och bekräftade att jag var på plats 1. Jag gick hela dagen med telefonen på mig och undrade varför ringer de inte. Mina söta jobbarkompisar sa att de var på möte och lunch etc etc. Det är inte lätt och jobba när man går och väntar på ett viktigt samtal. Jag var på lagret när jag såg "Ett missat samtal" och sprang in till kontoret och ringde upp nummret. Jag sa att någon hade ringt från det här numret precis och hon i telefonen svarade att det var hon. Sen sa hon; Du har sökt en lägenhet hos oss och DU HAR FÅTT DEN!

Yeeeeeeeeeeeeeeeees!
På måndag klockan 15 åker jag till Ikano Fastigheter och skriver kontrakt för Min tvåa på 59 kvadrat!!!

Jag vill tacka alla mina söta jobbarkompisar som har vart med mig hela veckan, hejat på mig, hjälpt mig. Det enda jag har sprungit runt och snackat om, är just denna lägenhet. Tack!!! Ni är guld.
Vem vet, det kanske blir lite classe-inflyttningsfest sen :)

Idag var jag och hämtade flyttkartonger, så ska börja packa redan nu i helgen. Jag kommer troligtvis flytta den 15 februari, så det är ju bara två veckor kvar! Det kommer bli så underbart att äntligen få utlopp för mina inredningstankar. Att få en stadig grund i mitt liv, ett hem där jag vill bo.

Nya saker är på gång..

Det är nytt år! Det är nya tider.. men det har börjat lite långsamt. Jag är på väg in i en ny fas i mitt liv, det är mycket som är på gång att förändras. Jag behöver förändring för det börjar bli jobbigt att sakeroting står lite för still för stunden. Jag har kommit till såna här stopp tidigare i mitt liv och genom förändringar i det yttre och inre, brukar jag få ett upplyft och känna glädje. Just nu går jag mest och räknar ner dagarna till lönen, jag har aldrig vart så fattig som är jag nu. Förhoppningsvis kommer jag få tillbaka så mycket, av varför jag lever som jag gör just nu. Jag har ju ett mål med pengarna, jag hoppas bara att drömmen kommer utvecklas till min verklighet under kommande år.

Jag har under en period funderat på om jag ska börja i någon sorts terapi, för att kunna få hjälp med mitt åtstrammade huvud och min aggression, som jag känner ligger nära under min yta. Jag vill inte gå runt och vara arg, det tar för mycket energi från mig. Jag har fortfarande två helt olika sidor som bråkar inom mig, vilket är extremt jobbigt när sidorna börjar argumentera emot varandra. Jag blir mer och mer osäker på mig själv för varje tanke som dyker upp. Hur ska jag bli av med detta?  Eller När ska jag bli av med detta? Jag tycker inte om att öppna mig för folk, så jag vet inte alls hur det skulle bli och prata med någon utomstående.

Jag försöker berätta saker om mig själv i denna tid, för en speciell person men det är svårt att visa sina svaga sidor för någon. Jag vill inte visa mig svag, utan den starka person jag blivit genom allt jag gått igenom. Men ska man lära känna mig så finns det mycket under ytan, som jag allt för ofta speglar bort. Vågar jag ta en annan människa så nära inpå mig? Jag försöker lyssna så mycket som möjligt på dina ord till mig, och jag lovar, jag har tagit åt mig av ord du har sagt till mig. Du påverkar mig, även om jag inte visar det. Jag försöker lyssna för att få en objektiv syn.. men vissa dagar är det svårt.

Dagar som denna, en vardag med mörker utanför fönstret.

RSS 2.0